Strijkvrije overhemden worden misschien door de oude generatie als minder stijlvol beschouwd. Zij geloven er nog in dat een overhemd gestreken moet worden. Maar de nieuwe generatie is het helemaal klaar om iedere keer te moeten strijken. En dan zijn er bepaalde momenten waarop dergelijke overhemden onmisbaar zijn, bijvoorbeeld wanneer je snel naar een zakelijke bijeenkomst moet of een avondfeest hebt waarbij je geen kreukels in je overhemd wilt. Of misschien heb je je nieuwe liefde ontmoet en wil je indruk op haar maken met hoe goed je eruitziet in je pak. Er zijn tal van momenten die je als man kent waarop je gewoon een strak overhemd wilt. Zelfs als je denkt dat het niet in je budget past, strijkvrije overhemden zijn bijzonder voordelig.

Welke stof is een strijkvrij overhemd van gemaakt?

Strijkvrije overhemden zijn vaak gemaakt van katoen. Door de stof te behandelen kan deze zo onberispelijk worden gemaakt. Zelfs door regelmatig te wassen komen er nog geen kreukels in. Je hangt ze op en de grote kreukels trekker eruit. Tijdens het dragen zullen ook de kleinere kreukels strak trekken. Het belangrijkste voordeel van strijkvrije overhemden is dat je er altijd goed uitziet. Het is moeilijk om je goed te voelen terwijl je overhemd flink gekreukeld is. Aan het eind van een lange dag voel je je frisser wanneer je overhemd er nog mooi uitziet.

Een chemisch proces

Strijkvrije overhemden hebben een chemisch proces ondergaan. Hoewel dit proces op grote schaal wordt toegepast in alle soorten kleding, met name overhemden, is het de laatste tijd erg populair geworden voor t-shirts. Er zijn nu zelfs behandelingen die de shirts vlekvrij maken. Zelfs wanneer je wijn over het shirt gooit, loopt het er zonder vlekken vanaf. Daarnaast neemt de stof geen vocht op waardoor je geen zweetgeur in je shirt kan krijgen. Het is een kwestie van tijd voordat dit soort technologieën in de kledingindustrie breed ingezet gaan worden. Het is een duurzame oplossing om het aantal wasbeurten te verminderen en de kleding een langere tijd te kunnen dragen.

Zien strijkvrije overhemden er anders uit?

Hoewel strijkvrije overhemden een vrij uitgebreid productieproces hebben doorgemaakt, zien ze er nog steeds hetzelfde uit als hun gestreken tegenhangers. Dit komt grotendeels doordat strijkvrije overhemden grotendeels dezelfde stofsamenstelling bevatten. In sommige gevallen zien strijkvrije overhemden er na verloop van tijd zelfs beter uit dan hun gestreken exemplaren. Nadat de overhemden in de wasmachine zijn gewassen en vervolgens zijn gestreken heeft de stof aardig wat te verduren gehad. Hierdoor verouderd de stof, iets wat je na verloop van tijd gaat zien. Dit kan echter worden verholpen met strijkvrije overhemden. Doordat deze minder kreukelen zullen ze iets minder vaak gewassen hoeven worden en kunnen daarna rustig drogen en hoeven niet gestreken. Dit ontziet de stof waardoor deze mooier blijft. Voor alle overhemden – en ook andere kledingstukken – geldt: was de kleding volgens de instructies van de fabrikant. Te heet wassen of chemische reinigingsmiddelen kunnen de stof beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *