Een letselschade advocaat kan je kosteloos bijstaan als slachtoffer zijnde. Een letselschade advocaat Den Bosch kan je deskundig bijstaan op verschillende vlakken van het letselschade recht. Je kan hierbij denken aan schade na een ongeluk, een hondenbeet, een bedrijfsongeval en nog veel meer. Een letselschade advocaat komt in de meeste gevallen bij je thuis, zo hoef je niet op kantoor langs te komen. Ze nemen alles voor je uit handen en verhalen de letselschade vergoeding voor jou, zodat jij je op jouw herstel kunt richten.

Wat doet een letselschade advocaat voor je?

Een letselschade advocaat is erin gespecialiseerd om te zorgen dat je financieel volledig gecompenseerd wordt nadat je schade hebt geleden. In de meeste gevallen is dit na een ongeval. Ze zorgen ervoor dat je een letselschadevergoeding ontvangt en op de juiste manier behandeld wordt. Als je problemen hebt met je werkgever of het UWV na je ongeval dan adviseren ze jou hier ook bij. Op deze manier kan je jezelf richten op je revalidatie en zorgen dat je weer zo snel mogelijk op de been bent.

Wanneer schakel je een letselschadeadvocaat in?

Een letselschadeadvocaat schakel je bijvoorbeeld in na een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een hondenbeet, een valpartij over een stoeptegel of een val door een gebrekkige weg. Als je kiest voor een goede letselschadeadvocaat dan kies je voor een kwalitatieve manier van hulpverlening. Veel letselschade advocaten hebben het LSA keurmerk, om hiermee aan te tonen dat ze beschikken over de benodigde kennis om het recht specifiek uit te oefenen met betrekking tot letselschadegevallen.

Een letselschadeadvocaat is kosteloos

Op het moment dat je besluit om een letselschadeadvocaat in te schakelen dan zijn hier voor jou als slachtoffer geen kosten aan verbonden. Dit is bij wet zo geregeld. Alle kosten die je maakt ten gevolge van je ongeval of letsel vallen onder letselschade. De kosten van de advocaat worden dan ook op de tegenpartij verhaald die aansprakelijk gesteld wordt voor jouw geleden schade. Onder de letselschade die je kan verhalen vallen veel verschillende zaken waaronder ook de behandeling van je huisarts, specialist of fysiotherapeut. Als je minder inkomsten hebt door het ongeval dan kan je dit ook op de tegenpartij verhouden.

Schadeposten die je kan verhalen op de tegenpartij

De meest voorkomende schadeposten die je kan verhalen op de aansprakelijke partij zijn schade door arbeidsongeschiktheid, medische kosten, kosten voor hulp in het huishouden, verzorgingskosten, vertraging in je studie, reparatiekosten, vervangingskosten, onderhoudskosten aan je huis en tuin, energiekosten en smartengeld.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *