Heren, soms is het belangrijk om er netjes uit te zien. Bijvoorbeeld voor een zakelijke afspraak of een diner. Het colbert is in dat geval een veel gekozen kledingstuk om een outfit naar een hoger niveau te tillen. Maar colberts hoeven niet alleen voor zakelijke of representatieve looks gedragen te worden. Een colbert kun je ook prima dragen op een casual outfit. Wil je weten hoe je je colbert kunt combineren met verschillende outfits? Lees dan verder.

Verschillende soorten colberts

Colberts komen in verschillende soorten en maten. Zo heb je strakke colberts in effen donkere kleuren, zoals navy blauw en donkergrijs. Maar colberts komen ook met prints zoals krijtstreep of ruit, en tegenwoordig zelfs met opvallende gekke prints. Het colbert is een kledingstuk dat je outfit op een hele simpele manier kan veranderen. Vroeger werden colberts vrijwel dagelijks gedragen door mannen, of je nu gentleman of winkelier was. Tegenwoordig hoef je geen gentleman meer te zijn om toch een colbert te kunnen rocken.

De zakelijke combi

Een klassieke combinatie, en wellicht ook het meest zakelijk, is om het colbert te combineren met een overhemd. Wil je echt goed voor de dag komen, dan kun je onder deze outfit een bijpassende pantalon dragen. Je kunt een overhemd met print of opvallende kleur dragen met daarop een effen colbert, maar je kan het ook omdraaien. Het ligt er maar net aan wat jouw persoonlijke stijl is en waar je je prettig bij voelt. Wil je de outfit helemaal afmaken, kies dan voor nette, gepoetste schoenen en een stropdas.

Colbert en coltrui

Hoef je voor je werk geen colbert te dragen, maar vind je het gewoon leuk om er af en toe als een gentleman uit te zien, dan kun je een colbert ook dragen over iets anders dan een overhemd. In de winter werkt een coltrui heel goed onder een colbert. Een coltrui houd je lekker warm en met een colbert erop maak je van een simpele outfit gemakkelijk een ware fashion statement. En als je het warm krijgt, dan kun je het colbert uit doen, en alleen de coltrui dragen.

De casual look

Vaak denken we dat je bij een colbert ook een bijpassende nette broek moeten dragen. Dat is inderdaad wat traditioneler. Maar tegenwoordig hoeft dat niet meer. Je ziet steeds vaker mannen die hun colberts combineren met een spijkerbroek en sneakers. Dit is de look die echt voor alledaags kan. Het colbert fungeert dan meer als jas en om de outfit iets meer flair te geven. Maar niemand zal je aankijken alsof je overdressed bent als je met deze outfit naar de supermarkt gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *