maillots kinderen

Het kan best lastig zijn om ‘s zomers een leuke outfit bij elkaar te zoeken, zeker voor je dochter. Daarom hier een aantal tips om zomerse outfits met maillots te creëeren.

maillots kinderen

Waarom maillots?

Er zijn een aantal redenen waarom maillots ideaal zijn voor meiden. Allereerst zijn ze comfortabel. Meisjes rennen, springen en klauteren wat af en het is dan een goed idee als zij comfortabel kunnen bewegen. Wel beschermt een maillot je meisje als ze ondersteboven in haar jurkje op het klimrek hangt.

Enkel een jurkje aantrekken is natuurlijk leuk, maar in Nederland slaat het weer vaak binnen een paar uur helemaal om. Mochten jullie een dagje weggaan, dan zou je dus een maillot aan kunnen trekken. In het geval dat deze heel warm is, dan kan je deze altijd nog uittrekken.

Een maillot die past bij de jurk

Maillots voor kinderen zoeken kan nog best lastig zijn. Want welke maillot past immers bij de jurk? Je komt al heel ver door de standaardregel te gebruiken dat een drukke jurk (dus een jurk met felle kleuren of printjes) een rustige maillot vereist, en vice versa. Op deze manier wordt de outfit nooit te schreeuwerig.

Daarnaast zit je eigenlijk altijd wel goed met de basiskleuren zoals zwart, wit of zelfs lichtroze. Deze trekken niet zoveel aandacht en passen dus eigenlijk wel bij iedere outfit!

Combineren met de rest van de outfit

Je kunt maillots kinderen ook combineren met de rest van hun outfit. Stel dat je dochter een jurkje met groene print draagt, dan zou je dit ook kunnen combineren met een roze maillot en dito haarband. Op deze manier komt er één kleur twee keer terug in de outfit, wat het geheel mooi bij elkaar laat complementeren.

Er is geen gouden regel die stelt welke kleuren wel of niet bij elkaar passen. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Vraag ook vooral van aan je dochter wat zij ervan vindt, want meisjes bereiken al snel de leeftijd dat zij zelf willen beslissen wat zij wel en niet aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *